Sportovní komise České triatlonové asociace na svém jednání dne 31.1.2023 projednala návrhy plánů sportovní činnosti reprezentačních výběrů U23/ELITE a DOROST/JUNIOŘI, a současně také návrh nominačních kritérií na hlavní soutěže roku 2023.

Sportovní komise ČTA projednala plány sportovní činnosti jednotlivých reprezentačních úseků, včetně posouzení priorit a zaměření konkrétních výběrů, především v kategoriích mládeže.

Dalším bodem jednání bylo představení návrhu nominačních kritérií, vysvětlení a zdůvodnění nastavených parametrů.

Největším otazníkem jsou momentálně podmínky pro účast na MS juniorů, neboť WT pro start na MS určila kvalifikačním závodem Evropský pohár juniorů v Caorle (12.-14.5.2023), nicméně zatím nebyla vypsána konkrétní postupová pravidla a klíče. NK ČTA proto budou v tomto případě finalizována až po upřesnění všech podmínek.

Po jednání sportovní komise byly do dokumentů zapracovány projednané návrhy na úpravy a doplnění. Takto upravené dokumenty byly sportovní komisí schváleny. Nominační kritéria budou v nejbližší době doplněna ještě o NK pro kategorie Age Group a tento dokument bude poté aktualizován. NK budou posléze i součástí Soutěžní směrnice na rok 2023.

Všechny dokumenty naleznete v příloze tohoto příspěvku.