Česká triatlonová asociace prezentuje triatlon, který v sobě skrývá kouzlo třech sportů – plavání, běhu a jízdy na kole. Triatlonová asociace však zahrnuje vedle dlouhého a olympijského triatlonu i disciplíny jako je aquatlon a duatlon. Vítěze těchto jednotlivých českých pohárů budou po loňských Českých Budějovicích hostit Karlovy Vary ve své nové chloubě. Budova  Národního domu je provozována luxusním Hotelem Ambassador. Slavnostní galavečer, kam je pozváno 250 hostů, předchází valná hromada ČTA a odborné triatlonové semináře.

Zatímco Český pohár v triatlonu je velmi dobře měřitelný, nová anketa Král triatlonu bude zajímavým otazníkem. A kdo tedy může hlasovat? Právo zaslat elektronicky hlas, mají ti, kdo obdrží výzvu k hlasování. Po jednom hlasu mají řádné kluby ČTA, trenéři ČTA a to všech tříd licencí, rada a vedení ČTA a samozřejmě skupina sportovních  novinářů. Každý člen odborné poroty má možnost hlasovat maximálně pro pět nejlepších českých sportovců ze všech triatlonových disciplín. Na slavnostním večeru budou vyhlášeni tři nejlepší v absolutním pořadí bez ohledu na disciplínu nebo pohlaví. Kategorii Trenér roku může vyhrát pouze trenér působící v triatlonovém prostředí a podmínkou je občanství ČR.  Poslední novinkou je Akce roku. Vítězná akce by měla být ta, která nejvíce ovlivnila triatlonové dění v České republice.

Ke společenskému vrcholu triatlonové sezony dodává prezidentka ČTA Lenka Kovářová: „Bude to opravdový svátek triatlonu, resp. opravdové narozeniny. Český triatlon letos slaví 35 let od svého vzniku. Karlovy Vary jsou s triatlonem historicky spojené a v mnohém mu dávají směr, kterým se ubírá. I z tohoto důvodu byly pro tento rok vybrány.“

Rok 2015 byl nabitý skvělými výkony i akcemi, nechme se tedy překvapit kdo si odnese vavříny. Dozvíme se to 14.11. od 18 hodin v Hotelu Ambassador Národní dům v Karlových Varech na slavnostním Vyhlášení Českého poháru 2015. Večerem provede triatlonový redaktor České televize Tomáš Budka.