V krásném prostředí Julských Alp ve Slovinsku se v sobotu 3.9.2016 konal další díl seriálu závodů ETU Evropského poháru juniorů v triatlonu. Čeští reprezentanti se v silné konkurenci neztratili a přivezli cenná umístení, Ondřej Olšar byl dokonce kousek od bronzové medaile.

Závodilo se na tratích 400 metrů plavání, 13 kilometrů cykllistiky a 3.3 km běhu. Z vítězství se radoval Izraelec Ran Sagiv, který doběhl před domácím Plankem a Maďarem Lehmannem. Necelých dvacet vteřin pak dělilo našeho Ondřeje Olšara od životního úspěchu.

„S výsledkem jsem velice spokojený. Vyplaval jsem hned s čelem závodu a měl skvělou pozici před kolem. Po rychlém depu pak bohužel při náskoku na kolo praskly gumičky, které drží tretry ve vodorovné poloze, a ty se začaly protáčet. Aby toho nebylo málo, na moment spadl řetěz. Musel jsem si tedy dojet čelo závodu ve spolupráci s Michalem Šimečkem. Poté jsem se snažil spíše pošetřit a nabrat síly. Druhé depo se mi povedlo a vybíhal jsem kolem sedmého místa a doběhl závodníky na průběžné 2.-4. pozici. Bohužel v půlce běhu chyběly síly, které jsem nechal na kole a tak z toho bylo jen čtvrté místo. V takto nabité konkurenci a plné startovce to ale hodnotím velmi pozitivně,“ řekl v cíli závodu.

Ukázal, že necelé dva týdny před Mistrovstvím světa juniorů v mexickém Cozumelu má výbornou formu.

Michal Šimeček skončil na 13.místě, Tomáš Zikmund na 17., Tomáš Kříž 35.