Jeden z tradičních otvíráků domácí sezony se uskuteční už v neděli 7. května ve Sportovním areálu Klíny, kde se bude konat 18. ročník Krušnoman Long & Short Distance Duathlonu.

Součástí závodního programu jsou i tentokrát dvě varianty – společně s dlouhým duatlonem na tratích 10 km běh + 80 km cyklistika + 10 km běh odstartuje také krátký závod na distancích 6 + 30 + 6 km. „Počasí na přípravu v Česku sice nebylo až na pár dní úplně přívětivé, ale věříme, že do Krušných hor si najde cestu mnoho závodníků,“ říká ředitel závodu Tomáš Langhammer. „V den závodu počasí ukáže svoji lepší tvář – slunce, teplo a minimální vítr,“ přeje si.

Tradice dlouhého duatlonu v Krušných horách sahá až do roku 2005. Až na jeden ročník, který se kvůli epidemii koronaviru neuskutečnil (2020), se každý rok postavila na start celá plejáda nejlepších triatlonistů nejen z České republiky. Nejčastěji vítěznou trofej zvedal Karel Zadák – celkem šestkrát. Letos ho na startu neuvidíme, ale účast přislíbil loňský vítěz Jan Wainer. Mezi ženami to bude otevřený souboj a vyhrát může kdokoliv. Chybět nebude ani tradiční dětský duatlon pod patronací Tomáše Slavaty.

Centrum závodu je ve Sportovním areálu Klíny, o víkendu, 6.-7. května přitom dojde k otevření celého areálu, díky čemuž může i doprovod závodníků využít bohaté zázemí včetně dva kilometry dlouhé ZIPLINE.

Pod hlavičkou Krušnoman Triathlon Teamu Litvínov se 23. července 2023 uskuteční také závod Českého poháru v terénním triatlonu – Krušnoman Cross Triathlon Most.