Oficiální název události, která proběhne tento víkend v italském lyžařském středisku Paganella, je jen o málo kratší než tratě, které zde čekají na závodníky všech kategorií. Mistrovství Evropy v terénním triatlonu se uskuteční v nádherném okolí městečka Molveno a ve vodách stejnojmenného jezera.

Početná skupina českých triatlonistů v čele s našimi největšími želízky v ohni – Helenou Karáskovou a Lukášem Kočařem změří síly s evropskou špičkou nejen ve všech elitních kategoriích, ale i v několika kategoriích Age Group.

Již v pátek nastoupí v nedalekém Andalu řada našich závodníků k duatlonu, který se uskuteční na tratích 8 km běh, 28,5 km MTB a 4 km závěrečného běhu. Juniorské kategorie mají tratě poloviční.

V neděli pak na všechny čekají náročné tratě s velkým převýšením na kole i při běhu. Po 1500 m plavání v jezeře Molveno následuje náročná horská cyklistika na 29km částečně pozměněné trati duatlonu a poté závěrečný desetikilometrový běh v sousedství jezera. Na juniory čekají opět poloviční délky tratí.

Budeme držet palce nejen našim závodníkům v elitní kategorii dospělých – kromě výše jmenovaných také Anetě Grabmüllerové, Jindřišce Zemanové, Janu Franckemu, Karlu Duškovi a Vojtovi Bednarskému, ale samozřejmě i všem ostatním našim závodníkům, kteří budou v Itálii reprezentovat Českou republiku.