2018 General Assembly ETU (Konference ETU) bylo zahájeno přivítáním zástupci města Glosgow a organizačním týmem pořádajícího celé multi sportovní Mistrovství Evropy. President ETU pan Renato Bertrandi vyjádřil velké nadšení a hrdost nad tím, že triatlon je součástí této události. Vzhledem k tomu, že dle loga akce má triatlon žlutou barvu, sám absolvoval dnešní GA v kravatě světle žluté barvy a zároveň všechny vyzval k tom, aby tuto barvu co nevíce nosili po celou dobu pobytu v Glasgow.
Dalším hostem byla presidentka ITU Marisol Casado. Také ona vyjádřila velký dík organizačnímu týmu a popřála všem úspěšný závod. Dále zmínila úspěch na poli MOV ve formě zařazení závodu štafet na OH a vytýčila další cíl: zařadit zimní triatlon na seznam zimních OH.
V rámci GA byl dále schválen strategický plán ETU, jehož základy byly položeny v Moskvě na President’s meeting z letošního března (viz příloha). Kathleen Smet dále prezentovala výsledky ankety, kterou provedla ETU u všech jejích členů. Další prezentaci měl člen executive bordu Herwig Grabner, který chválil zvyšující se úroveň závodu ETU (zde dokonce na několika příkladech prezentoval posun závodu EPJ v Táboře. Dále prezentoval termínovou listinu všech akcí pro rok 2019, viz další příloha.
Součástí GA byla rovněž volba dvou členů Audit committee, nově zvolenými členy jsou Patric Schmid a Hendrik Fehr.
ETU hospodařilo k 31. 12. s rezervou v rozpočtu ve výši cca 264 800 EUR. Pro rok 2018 jsou plánovány příjmy ve výši cca 520 000 EUR a rozpočet je kalkulován jako ztrátový (-50 000 EUR).
V závěru GA konstatovala revizní komise ETU, že neshledala žádná pochybení ve vyúčtování roku 2017.

 

Lena Kovářová, předsedkyně Rady ČTA