Tento víkend se v Česku bude závodit o mistrovské tituly, o body do českých pohárů, ale také o nominace na mistrovství světa. A to hned na dvou závodech. Prvním je již kultovní Czechman, kde závodníky čekají distance středního triatlonu, druhým pak mistrovství ČR v terénním triatlonu, které se uskuteční pod taktovkou pořadatelů z Plzně v čele s Janem Řehulou.

Na Czechmanu budou ve hře dvě nominační místa na mistrovství světa v dlouhém triatlonu, které se uskuteční v rámci Multisport festivalu v dánském městě Fyn. Právo startu v kategorii ELITE získá první muž a první žena v pořadí mezi českými sportovci. U věkových kategorií získává právo startu automaticky první muž a žena z každé věkové kategorie. Sportovní komise však může udělit i další nominační místa formou divoké karty. Podpora účasti ze strany ČTA a přesná nominační kritéria jsou uvedena v Soutěžní směrnici letní edice 2018. Ke stažení zde.

Na terénní triatlon je nahlašování věkových kategorií „volné“, resp. je třeba projevit písemný zájem o start a splnit podmínky dané mezinárodní triatlonovou federací. V případě, že by zájem překročil alokované startovní sloty pro ČR, byla by nominace posuzována dle výkonnosti jednotlivých sportovců.

V rámci MS v Dánsku se konají šampionáty i v jiných disciplínách než v dlouhém a terénním triatlonu, například v aquatlonu či duatlon. V případě zájmu o start v jakémkoliv startu kontaktujte pro bližší informace a zajištění akreditace Sportovního ředitele ČTA na emailu: martin.hotovy@triatlon.cz.

Více informací k samotným závodům v rámci MS, které se koná jako Multisport festival, naleznete na oficiálních stránkách pořadatele: www.fyn2018.com