Také už vám chybí triatlonové či běžecké závody? Česká triatlonová asociace připravila sérii virtuálních výzev VIRTUAL CZECHTRISERIES v běhu a duatlonu (běh-kolo-běh), díky kterým si znovu užijete soutěžní atmosféru a otestujete svou aktuální formu. Účast je zdarma, registrovat se můžete prostřednictvím webu www.virtualczechtriseries.cz.

Pořádání skutečných závodů stále neumožňuje aktuální epidemická situace, kvůli které už v tuto chvíli dochází ke změnám také v kalendáři České triatlonové asociace. Nejenže se nemohl v původním termínu uskutečnit jarní Český pohár v aquatlonu, ale kvůli obavám z vývoje epidemie byl zrušen také tradiční také Táborský triatlonový festival, který měl být součástí Evropského poháru juniorů (tento statut pak získal Triathlon Fest Račice).

Pro děti i dospělé, začátečníky i výkonnostní sportovce

Jako alternativu připravila Česká triatlonová asociace sérii VIRTUAL CZECHTRISERIES, při které mohou rekreační sportovci, elitní závodníci, naprostí začátečníci, ale také žáci, dorostenci a junioři poměřit síly a otestovat svou formu při třech virtuálních akcích. V termínu 16.-18. dubna se uskuteční Sprint duatlon, od 30. dubna do 2. května se bude soutěžit v Krátkém duatlonu, od 3. do 16. května je na programu Běžecká výzva.

Kompletní informace o virtuální sérii najdete na www.czechtriseries.cz, kde jsou k dispozici propozice, registrační formulář, můžete si stáhnout své startovní číslo a sledovat průběžnou výsledkovou listinu. Princip je přitom velmi jednoduchý: stačí se zaregistrovat, kdekoliv na světě absolvovat tratě, na které jste se zaregistrovali, a následně opět prostřednictvím webu zaslat důkaz o svém výkonu (např. printscreen z aplikace Garmin, Suunto, Rouvy nebo některé mobilní aplikace). Po kontrole výsledku bude účastník připsán do výsledkové listiny. Po jejím uzavření si pak bude moci stáhnout také diplom a bude mu zaslána finisherská medaile, pokud si ji objednal.

Výkon i zážitek jsou skutečné

Virtuální je tedy pouze registrace a výsledková listina. Váš sportovní výkon, zážitek i radost z dosažení cíle budou skutečné. VIRTUAL CZECHTRISERIES je především výzva. I když má svou výsledkovou listinu a podporuje soutěživost, konečné umístění ovlivňuje fakt, že si každý volí svou trať individuálně – můžete běžet v kopcích i po rovině, v terénu i na tartanu. Cyklistickou část můžete absolvovat na silnici, v lese i na trenažéru. Je také na vás, zda absolvujete při duatlonu všechny tři části bezprostředně za sebou nebo zda si je rozdělíte do celého víkendu: v pátek první běh, v sobotu kolo, v neděli druhý běh. Díky tomu je účast dostupnější i pro začátečníky, které sice kombinace více disciplín láká, ale zatím si na ni netroufnou.

Hlavní roli proto nehraje pořadí ve výsledkové listině, ale nová motivace do tréninku, zpestření přípravy na blížící se triatlonovou či běžeckou sezonu, ale také soutěžní atmosféra, která nám v této době tolik chybí. Teď si ji můžete užít!