Český triatlon už nepovede Lenka Kovářová, která se rozhodla rezignovat na funkci předsedkyně Rady České triatlonové asociace. Novým členem Rady na základě kooptace a statutárním zástupcem ČTA se stává generální sekretář Antonín Bauer.

Lenka Kovářová seznámila vedení asociace se svým rozhodnutím během středečního zasedání, kdy se zároveň vzdala i členství v Radě. Její nástupce (předseda Rady ČTA) bude zvolen na nejbližší valné hromadě. Do té doby povede asociaci na základě usnesení Rady z pozice statutárního zástupce Antonín Bauer, který byl na návrh členů Rady nově mezi ně kooptován.

„V krátkém čase musíme provést všechny potřebné legislativní kroky k tomu, aby změna statutárního zástupce nijak nepoznamenala chod České triatlonové asociace, která zůstává důvěryhodným partnerem pro své členy, pořadatele závodů, obchodní partnery i pro státní instituce,“ říká Antonín Bauer. „Osobní rozhodnutí Lenky Kovářové musíme respektovat. Jménem ČTA bych však rád i touto cestou poděkoval Lence za velmi dobrou práci, kterou pro triatlon odvedla a do dalších aktivit jí přeju mnoho energie a sil.“

Lenka Kovářová působila ve vedení českého triatlonu od roku 2010, když nejprve zastávala funkci sportovní ředitelky, od roku 2014 pak byla předsedkyní asociace. „Byla to léta krásná, v mnohém krásnější než léta strávená vrcholových sportem,“ říká dvojnásobná účastnice olympijských her. „Během té doby se podařilo český triatlon výrazně posunout po finanční, projektové i personální stránce. V souvislosti s těmito úspěchy však začínám vnímat tlak na svou osobu i jistý typ vyhoření spojený s administrativními a organizačními činnostmi. Ačkoliv jsem vždy pracovala pro český triatlon v souladu se svým nejlepším přesvědčením, ze současné situace jsem získala pocit, že nastal čas odejít. Sportu jako takovému se chci věnovat dále, je ale na čase hledat další výzvy a inspiraci. Triatlon však v mém srdci zůstává a jeho další cestu budu sledovat a fandit mu,“ dodává Lenka Kovářová.